10 oktober 2012

Ny inspirationKälla internet

Höst, oktober, mörk morgon, mörkare kvällar, jobb planering och jobb avslut. Mycket på gång mellan alla stolar och fötter. Nu letar man inspiration för kommande uppdrag. Hittar så mycket vackert som talar för sig själv. Vi levererar och hittar nya uppslag. Satsar högre och vill komma längre. Vi är på G.

3 kommentarer:

 1. Så roligt för er....

  Kram Helena på Skumpa & Spaljé

  SvaraRadera
 2. Jag bara undrar en sak och måste fråga.

  Hur skulle ni känna er om en bloggare byggde upp sin läsarkrets genom att plocka bilder som ni har tagit fram och publicerade dem med texten: ”källa – internet”? Ni som är stylister och som vet hur himla mycket jobb det är med att ta ett bra kort på en inredningsmiljö, hur resonerar ni när ni publicerar andras bilder på er blogg, utan att åtminstone ge upphovsmannen kredit?

  Jag vill gärna ge er en tips. Kolla denna blogg: http://thepapermulberry.blogspot.se/2012/10/preview-coming-next-week.html Glenda brukar använda sig mycket av andras material, men kan konsten att låna på ett snyggt sätt. Visst tar det lite mer tid att skriva in källa-info, men om man inte orkar lägga tid på det så kan man väl låta bli att använda någon annans material.

  SvaraRadera
 3. Hej anonym, helt rätt det borde vi blir bättre på och det from nu, men ibland hittar man bara bilder och sparar ner som inspiration i olika mappar och så använder man inte materialet långt senare och då är källan borta. Man surfar runt och hamnar på så många olika sidor kors och tvärs och pinterest mm så tyvärr blir det så ibland. Det viktiga är ju att vi aldrig anger oss för att vara upphovsmannen till den, utan att den kommer från någon annan genom internet... på sätt och vis ger vi upphovsmannen kredit eftersom vi visar bilden. Känns ändå lite trist att när du har synpunkter och inte kan stå för vem du är utan måste vara anonym, det är ju lite samma sak som att inte ange källan.

  SvaraRadera