13 januari 2012

Trendspaning nr1


Bohemian chic, gypsystyle, vagabond går hand i hand.

Det finns inga hårda och fasta regler. Det är mycket personligt, Bohemian Chic är kreativt och konstnärligt, en kombination av gammalt och nytt som använder sig av komponenter från flera olika stilar och innehåller ofta upphittade föremål. Frodiga textilier som sammet och silke.Viktiga delar är också färg, pärlor, fransar och samlingar från hela världen.


Bohemisk stil innebär att du går din egen väg. Det är självförverkligande och full med kreativ energi, det är att bry sig mindre om vad andra människor tycker och mer om vad du verkligen känner för själv.Mycket ofta så är konstnärer och kreativa människor förknippade med att ha en bohemisk livsstil. 


Var kommer ordet bohem ifrån? Böhmen var från början ett område av det som nu är dagens Tjeckoslovakien. I Böhmen var det en grupp kringresande nomadfolk. Denna grupp, som kallas för zigenare lokalt (eftersom de ursprungligen och felaktigt, tros vara från Egypten,) flyttade från plats till plats. De stannade för en kort tid, campade i utkanten av staden och hittade arbeten för stunden, de gjorde alla möjliga saker och underhöll lokalbefolkningen med sång och dans och levde i sina vagnar.Bohemerna levde ett kringflackande liv, hade stor reslust, och levde passionerade liv fria från begränsningar och regler. 


En härlig och personlig stil som vi kommer att få se en del av på olika sätt.

1 kommentar: